slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Майже 2 млн грн – такий економічний ефект від впровадження раціоналізаторських пропозицій придніпровських залізничників у 2016 році 22/3/2017

У 2016 році 703 придніпровські залізничники взяли участь у технічній творчості. У виробничому процесі були використані 834 раціоналізаторські рішення, економічний ефект від впровадження яких склав 1,8 млн грн. Низка рацпропозицій дозволила також підвищити рівень безпеки руху, поліпшити умови праці залізничників, посилити контроль за несанкціонованими втручаннями в роботу залізничного транспорту, тощо.

Кращим раціоналізаторським рішенням 2016 року, спрямованим на поліпшення технології виробничих процесів та безпеки трудової діяльності, було визнано рацпропозицію «Спосіб регулювання ширини колії із заміною шпал К2 на Ш1». Її автори – працівники Верховцевської дистанції колії шляховий майстер Олексій Ветренко, монтер колії Ігор Склокін та інженер технічного відділу Марина Чистякова.

Другу позицію посіла ідея вдосконалення пристосування для очищення ободів та дисків колісних пар, яку запропонували начальник технічного відділу Олександр Шевченко, головний механік Олександр Колеснік та майстер Петро Масич із Пологівського вагонного депо .

На третьому місці – раціоналізаторське рішення, що стосується ремонту вентилятора додаткового охолодження системних блоків, встановлених на вагоні-колієвимірювачі. Його автор - інженер Нижньодніпровської дистанції колії Євген Іванченко.

Кращими раціоналізаторами, які запропонували новаторські технічні рішення, спрямовані на економію всіх видів ресурсів, у 2016 році стали заступник начальника експлуатаційного вагонного депо Батуринська Тимур Хаджи-Огли, начальник виправно-підбивно-опоряджувальної машини Новоолексіївської колійної машинної станції Сергій Савченко, головний інженер Андрій Закусило та інженер Світлана Лисуненко з Апостолівської дистанції колії.

Переможців дорожніх конкурсів на кращу раціоналізаторську пропозицію заохочено преміальними виплатами.