slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Підписано угоду про співробітництво 13/9/2011

Віце-прем'єр-міністр України, міністр інфраструктури України Борис Колесніков, що перебував на Дніпропетровщині з робочим візитом, та голова облдержадміністрації Олександр Вілкул підписали угоду про співробітництво між Дніпропетровською областю та Міністерством інфраструктури України щодо розвитку транспортної інфраструктури Дніпропетровщини.

Сторони домовились оперативно співпрацювати щодо розвитку мережі автомобільних доріг у Дніпропетровській області. У першу чергу йдеться про завершення до 2013 року будівництва 2-ї та 3-ї черг об’їзної дороги «Південний обхід м. Дніпропетровська», до 2014 - будівництва правобережних з’їздів з Кайдацького мосту, що дозволить вивести за межі міста до 30 тисяч одиниць щоденного транзитного потоку транспорту.

Співробітництво між Міністерством та облдержадміністрацією має сприяти й розвиткові інфраструктури Придніпровської залізниці, що забезпечить пришвидшення здійснення операцій по перевезенню вантажів, сприятиме підвищенню комфортності проїзду громадян.

Угодою передбачено завершити будівництво другої пускової ділянки першої черги метрополітену в Дніпропетровську до кінця першого кварталу 2015 року: місто отримає три нові станції метро - «Музейна», «Центральна» та «Театральна».

Крім того, сторони в рамках угоди зобов’язалися сприяти оновленню рухомого складу муніципального електротранспорту в містах Дніпропетровськ, Кривий Ріг та Дніпродзержинськ.

Також згідно з угодою сторони взяли на себе зобов’язання щодо покращення пасажирського автотранспортного перевезення у Дніпропетровську та Кривому Розі: здійснити це планується завдяки перевезенню пасажирів комфортними автобусами великої місткості.

(За матеріалами прес-служби облдержадміністрації)