slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

У Запорізькій області з вини водія автотранспорту сталася ДТП на залізничному переїзді 12/5/2017

Десятого травня на залізничному переїзді 288-й км перегону Гусарка – Пологи (Запорізька область) сталася дорожньо-транспортна пригода за участю автотранспорту.

О 22:07 позашляховик «TOYOTA HIGHLANDER», керований 47-річним водієм, намагався перетнути залізничний переїзд перед вантажним поїздом попри заборонний сигнал звукової та світлової сигналізації, що працювала справно.

Машиніст локомотива застосував екстрене гальмування, однак миттєво зупинити поїзд вагою понад 4,5 тис. тонн не зміг.

У результаті зіткнення легковик був пошкоджений до ступеню капітального ремонту. Трьох людей в авто від травмування та загибелі врятували подушки безпеки. Пошкодження отримав і локомотив, затримка вантажного поїзда склала майже дві з половиною години.

Вини залізниці у транспортній події немає – зіткнення сталося через легковажність керманича позашляховика, який порушив правила дорожнього руху.

Це вже п’ята з початку 2017 року дорожньо-транспортна пригода на залізничних переїздах та коліях Придніпровської магістралі, у цих ДТП двоє людей загинули, одну людину травмовано. Усі транспортні інциденти сталися виключно через грубе порушення водіями автотранспорту правил безпеки під час перетину залізничних колій.

Придніпровські залізничники закликають автомобілістів бути уважними і не нехтувати власною безпекою та безпекою пасажирів.