slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

На Запорізькій дитячій залізниці урочисто відсвяткували 45-річчя малої магістралі та розпочали літній сезон 13/6/117

Днями Запорізька дитяча залізниця, найдовша в Україні та Європі, відсвяткувала своє 45-річчя. Водночас юні залізничники розпочали літню виробничу практику та попрощалися із друзями-випускниками.

Захід видався видовищним і креативним, зібрав чимало гостей, серед яких були директор регіональної філії "Придніпровська залізниця" Микола Кужавський та голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак.

Розпочалося свято музичним танцювальним флешмобом у ритмі маршу, який відразу ж створив усім піднесений настрій. Затим дійство перемістилося до актової зали, що ледве вмістила юних залізничників та гостей заходу.

На сцені виступила агітбригада дитячої залізниці. Її учасники в жартівливій формі розповіли про будні та свята малої магістралі, дали випускникам напуття, а перволіткам побажали бути гідно зміною.

Знайти своє місце у житті, зокрема на професійних теренах, побажав юним залізничникам-випускникам і директор регіональної філії Микола Кужавський. «Чекатимемо на вас у структурних підрозділах Придніпровської залізниці після закінчення профільних вишів, - сказав він. – А старт уже є – це Запорізька дитяча залізниця, яка не лише дала вам основи залізничних професій, але й виховала риси справжніх залізничників – дисципліну, відповідальність за справу, згуртованість».

Голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак у своєму привітанні пригадав історію створення дитячої магістралі, будівництво якої об’єднало зусилля місцевої влади та громадськості, потенціал великих промислових підприємств міста та придніпровських залізничників. За словами Григорія Самардака, ця традиція живе і сьогодні, а регіон та залізниця плідно співпрацюють у рамках меморандуму про взаємодію.

Як завжди у день народження, не обійшлося без подарунків. Керівництво регіональної філії привезло юним залізничникам фліпчарт, який урізноманітнить процес їхнього навчання, а голова обласної ради – поповнення для тутешнього зоопарку - самця страуса.

Доки дітвора співала, декламувала вірші, шуткувала, дякувала педагогам і раділа літу, дорослі пишалися: батьки - своїми дітьми, інструктори - вихованцями, а придніпровські залізничники - завтрашнім поповненням.

Було справжнє свято!