slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

За п’ять місяців працівники воєнізованої охорони Придніпровської магістралі вберегли від розкрадачів залізничного майна та вантажів на суму понад 763 тис. гривень 14/6/117

У січні-травні 2017 року на Придніпровській залізниці стрільцями ВОХОР було попереджено 202 випадки розкрадання вантажів, які перевозяться залізницею, та залізничного майна на суму понад 763 тис. грн, за підозрою у скоєнні цих крадіжок затримано 186 осіб.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість злочинних посягань на вантажі та майно залізниці зросла більш як на чверть (на 41 випадок). Торік придніпровські ВОХОРівці затримали 107 зловмисників.

У загальній кількості незаконних дій майже 41% (82 випадки) становлять крадіжки вантажів, які транспортує магістраль (торік 78 випадків). Найбільший інтерес злодії виявляли цьогоріч до таких вантажів, як вугілля (41 випадок або 50%), брухт (19 випадків або 23%) та металопрокат (12 випадків або близько 15%). Були також спроби розжитися чужим дерев’яним брусом, мінеральними добривами, виробами із чорних металів, пально-мастильними матеріалами, харчовими та промисловими товарами, феросплавами.

Зухвалість дій розкрадачів змушувала охоронців усе частіше застосовувати вогнепальну зброю: за п’ять місяців цього року - 31 раз, у 2016-му – 12. Найчастіше ВОХОрівці стріляли, аби зупинити грабунок вантажних потягів та відлякати грабіжників, на перегонах П’ятихатки-Стикова – П’ятихатки; П’ятихатки – Желєзнякове, Верховцеве – Верхньодніпровськ; Запоріжжя-Ліве – Вільнянськ, а також на станції Гайчур.

Найбільш криміногенною ділянкою залізниці вважається П’ятихатки-Стикова – Желєзнякове – Верховцеве, на яку припадає понад 28 % усіх повідомлень про втручання сторонніх осіб у рух поїздів, зокрема про знаходження сторонніх осіб на вагонах вантажних потягів.

Щоб убезпечити вантажі, які перевозять залізничники, а також залізничну інфраструктуру, підрозділи відомчої воєнізованої охорони ретельно стежать за найбільш криміногенними ділянками магістралі – перегонами та станціями, влаштовують засідки і виставляють пікети, супроводжують номенклатурні вантажі, відстежують та оперативно реагують на всі повідомлення про втручання сторонніх осіб у роботу залізничного транспорту, перевіряють пункти приймання брухту, щоб виявити ті, які діють незаконно, або приймають розукомплектоване залізничне майно.

Окрім цього, під час проведення оперативно-профілактичних заходів стрільці присікали порушення громадянами правил безпеки на залізничному транспорті. Так, за ходіння коліями у невизначених місцях за п’ятимісячний період було затримано 531 особу, штрафи, накладені на порушників перевищили 18 тис. грн.