slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Придніпровські залізничники закликають громадян бути особливо обережними у сезон літніх канікул та відпусток 16/6/117

Розпочався літній сезон відпочинку, а значить дітвора – на канікулах, а дорослі планують відпустки. Традиційно у цю пору життя залізниці значно пожвавлюється, а отже, зростає й імовірність нещасних випадків на залізничних об’єктах.

Придніпровські залізничники закликають громадян до неухильного дотримання нескладних правил безпечної поведінки на залізничному транспорті та об’єктах залізничної інфраструктури, щоб цьогорічне літо та подорожі залізницею запам’яталися їм лише приємними подіями та враженнями.

Зазвичай напередодні сезону літнього відпочинку залізничники проводять місячник профілактично-роз’яснювальної роботи з попередження невиробничого травматизму на залізничному транспорті серед населення, зокрема пасажирів, учнів шкіл, ліцеїв та коледжів, студентів вищих та вихованців дошкільних навчальних закладів, працівників підприємств, розташованих, насамперед, у районах, прилеглих до залізничних колій.

Так, упродовж травня фахівці з охорони праці залізниці відвідали 479 навчальних закладів, де провели 734 тематичні лекції для майже 36, 3 тис. слухачів, виступили також у ЗМІ та підприємствах.

Було видано і розповсюджено серед населення понад 14,5 тис. профілактичних пам’яток з правилами поведінки на залізничному транспорті, встановлено понад 40 інформаційних плакатів, зокрема в місцях концентрації випадків невиробничого травматизму.

Під час місячника профілактично-роз’яснювальної роботи було проведено 65 спільних рейдів працівників воєнізованої охорони, служби охорони праці та інших структурних підрозділів магістралі, щоб не допустити перебування сторонніх осіб на залізничних коліях, перехід залізничних колій у невстановлених місцях, несанкціонований прохід на пасажирські платформи поза турнікетами, тощо.

Слід зазначити, що за п’ять місяців 2017 року завдяки профілактичній роботі кількість випадків невиробничого травматизму на Придніпровській залізниці зменшилася майже на 23% – з 35 осіб у січні-травні 2016 року до 27 цьогоріч. При цьому зменшилася і кількість сторонніх осіб, що постраждали на залізничних об’єктах, – з 35 до 27, зі смертельними наслідками – з 23 до 14 відповідно.

Як свідчить аналіз цьогорічних випадків невиробничого травматизму, третина постраждалих травмувалася у денні години – з 12:00 до 18:00, а кількість постраждалих жінок майже зрівнялася з показниками травматизму серед чоловіків (13 та 14 відповідно), хоча кілька років тому ці дані суттєво різнилися на користь слабкої статті.

Незмінним залишився лише той факт, що всі нещастя зі сторонніми особами на залізниці сталися через особисту необережність постраждалих, які порушили правила безпеки на залізничному транспорті: перетинали колії перед поїздом, що наближався, у невстановлених місцях, тощо.