slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

За шість місяців на Придніпровській магістралі присікли на 16,3 % більше крадіжок майна та вантажів, ніж торік 7/7/117

З початку 2017 року працівники воєнізованої охорони Придніпровської залізниці попередили на 16,3 % більше крадіжок вантажів і майна магістралі, ніж за аналогічний період минулого року. Так, за цей період ВОХОРівці присікли 242 розкрадання (у 2016 – 208), за підозрою у скоєнні цих злочинів затримали 215 осіб (у 2016 – 142).

Більш як у 40% випадків (99 інцидентів) викрадачів цікавили вантажі - за півроку охоронці змогли вберегти від рук зловмисників їх на суму майже 423 тис. грн. Найчастіше крадії зазіхали на вугілля (47 випадків), брухт (23 випадки) і металопрокат (14 випадків).

У 43 випадках стрільці ВОХОР відвернули спроби викрадання вантажів завдяки застосуванню вогнепальної зброї.

Найбільш криміногенними ділянками у цей час були П’ятихатки-Стикова – Ерастівка – Верховцеве, Іларіонове – Синельникове-1 – Івківка, Чортомлик – Нікополь – Мирова.

Щоб вберегти вантажі та залізничне майно від розкрадачів, відомча воєнізована охорона здійснює постійний моніторинг та патрулювання найбільш криміногенних місць на магістралі, супроводжує вантажі у вантажних поїздах, встановлює засідки та пікети. Окрім цього, з початку року ВОХОРівці здійснили 18 перевірок пунктів прийому брухту на наявність тут вантажів із слідами маркування, деталей верхньої будови колії, елементів рухомого складу, засобів сигналізації та зв’язку та електропостачання, тощо.