slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

В спекотну погоду Придніпровська залізниця вживає додаткові заходи безпеки 4/8/117

В умовах тривалої аномальної спеки придніпровські залізничники вживають додаткові заходи безпеки, щоб гарантувати стабільний рух поїздів та вберегти працівників (насамперед тих, які трудяться на відкритому повітрі) від негативного впливу високих температур.

Так, практично на всій протяжності магістралі стовпчик термометра не перший день тримається на позначці 38-40 градусів. Відповідно до високих температур нагрілися і рейки. Найвища температура (51 градус) спостерігається на станціях Дніпро, Кривий Ріг, Апостолове, Верховцеве та ін.

На залізниці встановлено постійний контроль за температурним режимом колій, порядком виконання ремонтно-колійних робіт, проводяться щоденні додаткові обходи та об’їзди колійної мережі.

Усі роботи із застосуванням техніки та гідравлічного інструменту, здатні ослабити стійкість рейко-шпальної решітки, тимчасово призупинено. Виявлені під час обходів дефекти усуваються невідкладно.

Залізничники працюють на відкритому повітрі тільки в головних уборах. Робітників забезпечено засобами надання першої допомоги при теплових чи сонячних ударах, а також достатньою кількістю питної води. За потреби початок ремонтно-колійних та інших робіт переноситься на більш ранній час.

Вживаються також необхідні заходи забезпечення протипожежного режиму: під пильним контролем залізничників смуги відведення, де категорично заборонено розпалювати вогнища, спалювати сухостій, хмиз, порубкові залишки та сміття, а також територія структурних підрозділів та інших об’єктів залізничної інфраструктури, де перевірено справність пожежних кранів та гідрантів, укомплектованість засобами пожежогасіння тощо. Напоготові до протидії вогню і відомчі пожежні поїзди, дислоковані на стикових станціях.