slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Завдяки злагодженим та оперативним діям, придніпровським залізничникам удалося затримати злісного розкрадача залізничного майна 4/9/117

Наприкінці серпня придніпровські залізничники Максим Вашерук і Олександр Педан по гарячих слідах кинулися переслідувати і затримали розкрадача, який виявився причетним до низки крадіжок елементів залізничної інфраструктури.

28 серпня у другій половині дня надійшло повідомлення, що на 242 кілометрі перегону 239-й кілометр – Вишневецьке загорілася червоним сигнальна точка.

Щоб з’ясувати причину, на місце вирушив стрілець стрілецької команди Синельникове-1 Максим Вашерук. Там уже знаходився електромеханік дільниці дистанції сигналізації та зв’язку Нижньодніпровськ-Вузол Олександр Педан, який виїхав для усунення можливої несправності.

Одного погляду було достатньо, щоб помітити розобладнану релейну шафу, що й стало причиною тривожного світла сигнальної точки. Обстежуючи прилеглу територію, залізничники також побачили свіжий слід від велосипеда, який тягнувся вбік селища Старо-Вишневецьке.

Максим Вашерук та Олександр Педан кинулися наздоганяти зловмисника. Упевнений у власній безкарності той прямо дорогою розбирав вкрадені реле, залишаючи на землі малоцінні деталі.

Після півторагодинного переслідування залізничники помітили вдалині постать із велосипедом. Однак зловмисник за кількасот метрів мав вийти з ґрунтової стежки на асфальт і загубитися, адже пішим велосипедиста не наздогнати.

Озирнувшись, переслідувачі побачили неподалік чоловіка, який збирав хмиз, а поруч лежав велосипед. Кілька слів – і Микола Вашерук помчав за залізничним злодієм на велосипеді. Він швидко наздогнав і затримав підозрюваного. У того в сумці було виявлено реле з розобладнаної шафи – це підтвердив підоспілий Олександр Педан.

Невдовзі прибула оперативна група із Синельниківського відділу поліції. Під час слідчих дій з’ясувалося, що затриманий – злодій зі стажем: тільки у цьому році він причетний ще до 14 випадків розобладнання релейних шаф на ділянках Синельникове-2 – Іларіонове, Синельникове-1 – Зайцеве, Синельникове-1– Івківка, Синельникове-2 – Вишневецьке.

Керівництво служб воєнізованої охорони і сигналізації та зв’язку клопотатиме перед керівництвом регіональної філії про заохочення працівників, спільними зусиллями яких затримано злісного розкрадача залізничного майна.