slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

З початку 2017 року воєнізована охорона Придніпровської залізниці вберегла від розкрадачів майна та вантажів на суму майже 1,3 млн грн. 6/9/117

За вісім місяців 2017 року воєнізована охорона Придніпровської залізниці попередила 333 крадіжки вантажів та залізничного майна на суму майже 1, 3 млн грн., за підозрою у скоєнні цих злочинів затримала 292 особи.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість злочинних спроб зросла на 29% (258 випадків відповідно), а кількість охочих до чужого майна - на 66% (176 осіб відповідно).

До 44% злочинних спроб (146 випадків) за цей період склали розкрадання вантажів, які перевозить магістраль (проти 131 торік). Найбільший інтерес злодіїв викликали вугілля (68 випадків або 47%), брухт (35 випадків або 24%) та металопрокат (17 випадків або 12%).

Щоб присікти розкрадання вантажів, працівникам ВОХОР цьогоріч довелося вдвічі частіше застосовувати вогнепальну зброю, ніж у минулому, фактично в кожному третьому випадку. Найчастіше попереджувальні постріли стрільців лунали на перегонах П’ятихатки – Ерастівка та П’ятихатки-Стикова – П’ятихатки.

Для забезпечення схоронності вантажів та залізничного майна на Придніпровській залізниці складено перелік найбільш криміногенних ділянок та станцій, а також вантажів, за якими найчастіше «полюють» зловмисники, відповідно їм приділяється першочергова увага ВОХОР. Зокрема, здійснюється супровід вантажів, виставляються пікети, патрулі, влаштовуються засідки.

Воєнізована охорона та інші причетні служби негайно реагують на всі повідомлення про незаконні втручання сторонніх осіб у діяльність залізниці.

Спільно з правоохоронними органами проводяться перевірки пунктів приймання брухту, щоб виявити вантажі зі слідами маркування, деталі верхньої будови колії, рухомого складу, засобів сигналізації та зв’язку, електропостачання.

У господарствах електропостачання, сигналізації та зв’язку розроблено спеціальні заходи для захисту від розкрадачів елементів дороговартісного обладнання та матеріалів.

Окрім цього, за вісім місяців 2017 року під час проведення оперативно-профілактичних заходів за порушення Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України (ходіння коліями у невизначених місцях, незаконний проїзд вантажним потягом) охоронцями було затримано 830 осіб, яких оштрафували на суму майже 28,5 тис. грн.