slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Придніпровські залізничники упродовж місяця активно навчатимуть громадян правилам безпечної поведінки на залізничному транспорті 19/9/117

Сьогодні, 18 вересня, на Придніпровській залізниці стартував місячник профілактики невиробничого травматизму, ініціатором якого у всеукраїнському масштабі є ПАТ «Укрзалізниця».

Основні заходи місячника (лекції, бесіди, інтерактивне навчання, відеоперегляди) розраховані насамперед на дітей і молодь – учнів шкіл, студентів ліцеїв, коледжів, вищих навчальних закладів, де недавно розпочався новий навчальний рік.

Залізничники також завітають у дошкільні навчальні заклади та на підприємства, розташовані в районах, прилеглих до залізничних колій.

Основна тема лекцій і бесід – правила безпеки громадян на залізничному транспорті України та необхідність їх чіткого дотримання.

Окрім публічних заходів, упродовж місячника буде ретельно проаналізовано обставини та причини нещасних випадків невиробничого травматизму, визначено місця, де найчастіше травмуються громадяни, вжито можливі заходи щодо недопущення подібних нещасть у подальшому.

Через гучномовний зв’язок на станціях, вокзалах, у поїздах, електро- та дизель-поїздах, пасажирам нагадають правила безпеки на залізничному транспорті.

Залізничники також перевірять належне утримання і достатнє освітлення пасажирських платформ, переїздів, пішохідних і службових переходів, покажчиків місць проходу; надійну роботу загороджувальних пристроїв, звукової та світлової сигналізації; своєчасність оповіщення пасажирів по мережі гучномовного інформування про прибуття-відправлення поїздів, проведення маневрової роботи біля пасажирських платформ.

До профілактично-роз’яснювальної роботи буде залучений керівний склад залізниці, її служб, відділів та структурних підрозділів, спеціалісти з охорони праці, інші фахівці. Задіяні також будуть представники ЗМІ - телебачення, преси, інших засобів пропаганди. Заплановано надрукувати профілактичну наочність - пам’ятки з правилами безпечної поведінки, які затим поширять у навчальних закладах, місцях масового перебування пасажирів, серед водіїв автотранспорту.