slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

На Придніпровській залізниці відбулася науково-практична конференція з питань актуалізації перевізного процесу 21/9/117

Упродовж трьох днів представники ПАТ «Укрзалізниця», його регіональних філій, наукових закладів залізничного транспорту обговорювали шляхи формування ефективної моделі перевізного процесу в умовах реформування галузі та демонополізації ринку залізничних перевезень.

Зокрема, на конференції йшлося про вдосконалення системи диспетчерського управління залізничними перевезеннями шляхом створення різнорівневих центрів управління рухом; впровадження технології обслуговування вантажопотоку на подовжених тягових плечах; введення автоматизованої системи управління пересилкою порожніх вагонів; інновації у сфері інформаційних технологій; централізовану систему розробки графіку руху поїздів тощо.

Порушені на конференції питання актуалізації перевізного процесу розглядалися її учасниками комплексно, одночасно з нагальними темами суміжних бізнес-вертикалей. Так, обговорення проблем у сфері вантажних перевезень і логістики було поєднано з розглядом питань розвитку інфраструктури, тяги, виробництва та сервісу, стан яких безпосередньо впливає на ефективність перевізного процесу.

Як зазначив директор із стратегічного розвитку та інвестиційної політики ПАТ «Укрзалізниця» Антон Саболевський, вивчивши досвід реформування провідних залізниць світу, компанія наразі послідовно вибудовує нову структуру залізничної галузі, зрозумілу державі, інвесторам, клієнтам та пересічним громадянам. «Нова структура, а також сучасні принципи діяльності Укрзалізниці дозволять уже в найближчій перспективі позбутися всього, що гальмує розвиток галузі, позбавляє її інвестиційної привабливості, вивести на новий рівень надання послуг, ставлення до клієнтів і власного персоналу», - зазначив Антон Саболевський.

Учасники науково-практичної конференції зі свого боку розповіли про ті структурні зміни, що відбулися в господарстві перевезень та підпорядкованих йому підрозділах у процесі реформування залізничної галузі, а також про проблемні питання, які довелося їм вирішувати і які ще потребують вирішення.