slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Невдовзі майно та вантажі Придніпровської залізниці вартуватимуть чотирилапі охоронці 28/9/117

Регіональна філія «Придніпровська залізниця» планує створити племінний розплідник собак, які нестимуть охорону залізничних об’єктів та вантажів, і укомплектувати службовими собаками (дозорними та обхідно-вартовими) воєнізовану охорону магістралі.

Залізничний розплідник чотирилапих охоронців збираються організувати на місці того, який наразі готує службових собак для системи МВС, однак до початку 2018 року припинить свою діяльність. На його території є готові вольєри для розміщення тварин, споруди, необхідні для навчального процесу, і тренувальна полоса.

Залізничники планують відремонтувати існуючі приміщення та конструкції, провести благоустрій усієї території, вирішити низку питань забезпечення роботи розплідника, після чого придбати собак для розплоду і подальшої службової муштри, мета якої – надійна охорона вантажів та об’єктів залізничної інфраструктури.

У перспективних планах також забезпечення собаками-охоронцями інших філій ПАТ «Укрзалізниця», надання послуг стороннім організаціям, отримання сертифікатів на розплід породистих собак, тощо.

Це не перша спроба створити на залізниці собачий розплідник – у 2005 році на території стрілецької команди станції П’ятихатки-Стикова було розпочате будівництво племінного розплідника собак, однак через брак коштів це будівництво зупинили.

На цей час у підрозділах воєнізованої охорони регіональної філії використовують 17 службових собак, які є власністю стрільців ВОХОР. Господарі цих собак отримують кошти на утримання та медичне обслуговування своїх вихованців. З відкриттям розплідника чисельність чотирилапих охоронців розраховують довести до 86 тварин. У середньому виховання службової собаки-охоронця триватиме один рік.