slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Похід на станцію ледве не закінчився трагедією для 8-річного жителя міста Пологи 5/10/117

Восьмирічний хлопчик, якого на території станції Пологи (Запорізька область) зачепила дрезина, лише дивом уникнув серйозних травм.

Подія ця сталася учора, 4 жовтня, о післяобідній порі. Дмитрик разом зі старшим братом та його товаришами повертався із тренувань. Діти вирішили йти додому не звичною дорогою – вулицею, а через станцію.

На пішохідному переході гурт зупинився, очікуючи, доки проїде залізнична дрезина. Старші хлопці за розмовами вчасно не помітили, як Дмитрик помчав назустріч небаченому раніше дизель-візку, а коли стали гукати на малого, що біг упритул до колії, було запізно.

Дмитрика зачепило дрезиною по дотичній (чи-то за одяг, чи за рюкзак за плечима) і відкинуло вбік. Удар був несильний - бігунові навіть здалося, ніби його збило з ніг повітряною хвилею, утвореною рухом дрезини. Падаючи на землю, хлопчик забив обличчя.

На місце події викликали «швидку», яка забрала дитину до міської лікарні. Після ретельного огляду медики передали Дмитрика мамі, яка чимдуж примчала до лікарні.

…Хлопчина живий і неушкоджений. На жаль, подібний щасливий фінал на Придніпровській залізниці мали не усі інциденти з дітьми: з початку 2017 року на магістралі травмувалися 65 осіб (38 зі смертельними наслідками), у тому числі 7 неповнолітніх (3 з них смертельно).

Придніпровські залізничники наголошують на тому, що залізниця – це не місце для дитячих розваг, це об’єкт підвищеної небезпеки, тож перебування малолітніх дітей без дорослих тут заборонене.

Шановні батьки! Звертайте увагу, де проводять вільний час ваші діти, якими шляхами ходять, які розваги собі обирають. Пояснюйте дітворі, як слід поводитися у рухомому складі чи на залізничних об’єктах, самі будьте їм прикладом. Лише неухильне дотримання правил безпечної поведінки вбереже від нещасть і трагедій на коліях та поза ними.