slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

За дев’ять місяців на Придніпровській залізниці вберегли від розкрадань майно та вантажі вартістю понад 1,8 млн гривень 17/10/117

У січні-вересні 2017 року працівники воєнізованої охорони регіональної філії «Придніпровська залізниця» присікли 387 посягань на власність та вантажі магістралі, за злочинні спроби затримали 331 особу. Орієнтовна вартість майна, яке ВОХОРівці вберегли рук злодіїв, перевищила 1,8 млн грн.

У порівнянні з минулим роком активність розкрадачів за цей період зросла на 36 % - торік було зафіксовано 284 злочинні спроби.

У загальній кількості крадіжок на 9% побільшало зазіхань на вантажі, які перевозить магістраль, – 169 випадків проти 144 за дев’ять місяців 2016 року. За розкрадання вантажів цьогоріч було затримано 102 зловмисники.

Чільні позиції у переліку вантажів, які цікавлять злодіїв, займає вугілля (75 випадків), брухт (40 випадків), металопрокат (21 випадок). Не гребували розкрадачі також чавуном і металевими виробами (13 випадків), деревиною (7 випадків), добривами (4 випадки), а ще зерном, пально-мастильними матеріалами, харчовими продуктами, цементом, тощо.

Щоб присікти зухвалі набіги на вантажні поїзди, ВОХОРівці цього року вдвічі частіше застосовували вогнепальну зброю – 66 разів проти 28 торік. Найчастіше попереджувальні постріли лунали на перегонах П’ятихатки – Ерастівка, П’ятихатки-Стикова – П’ятихатки; Верховцеве – Верхньодніпровськ; Вільногірськ – Верховцеве.

Найбільш криміногенними ділянками залізниці за дев’ять місяців цього року були П’ятихатки-Стикова – Ерастівка – Верховцеве (28,6 % повідомлень про втручання сторонніх осіб у рух поїздів), Іларіонове – Синельникове-1 – Івківка (12,4 %), Чортомлик – Нікополь – Мирова (6,7 %), а також станції Таврійськ, Миколаївка-Донецька, Чаплине, Діївка.

Щоб запобігти розкраданню вантажів та забезпечити схоронність залізничної інфраструктури, підрозділи відомчої воєнізованої охорони здійснювали оперативне реагування на повідомлення про несанкціоновані втручання сторонніх осіб у роботу залізниці, негласне супроводження вантажів, виставляли пікети, засідки, патрулі на найбільш криміногенних ділянках магістралі, перевіряли пункти приймання брухту для виявлення вантажів із слідами маркування, деталей верхньої будови колії, рухомого складу, засобів сигналізації та зв’язку, електропостачання, проводили обстеження структурних підрозділів, де скоєно крадіжки майна, тощо.

Окрім цього, під час оперативно-профілактичних заходів за порушення правил, встановлених на залізничному транспорті (ходіння коліями у невизначених місцях, незаконний проїзд вантажними поїздами), за дев’ять місяців 2017 року стрільці ВОХОР затримали 944 чоловіки, яких було оштрафовано на суму понад 32 тис. грн.