slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Елеватор-відправник: Укрзалізниця втілює в життя пропозицію придніпровських залізничників 29/11/2017

Днями в головному офісі регіональної філії «Придніпровська залізниця» відбулася зустріч залізничників з керівниками елеваторів і хлібоприймальних пунктів Дніпропетровської та Запорізької областей, в якій узяли участь представники ПАТ «Укрзалізниця» – в.о. директора Департаменту комерційної роботи Анатолій Мумренко та заступник директора філії «Центр транспортної логістики» Олег Горенко. Темою обговорення стала пропозиція, щоб елеватори були відправниками зернових вантажів.

Утім, на тему «елеватор-відправник» першими в галузі вголос заговорили саме на Придніпровській магістралі. Ще до початку гарячої пори перевезень нового урожаю придніпровські залізничники направили до ПАТ «Укрзалізниця» пропозиції щодо поліпшення роботи із зерновиками та водночас узялися за пілотну реалізацію своїх ініціатив.

Зокрема, представники служб перевезень, комерційної роботи та маркетингу, дирекцій залізничних перевезень на чолі з директором регіональної філії Миколою Кужавським зустрілися з керівниками елеваторів та хлібо-приймальних пунктів, розташованих у Дніпропетровській та Запорізькій областях. У бесідах залізничники озвучили власне бачення ефективної та обопільно вигідної взаємодії, у тому числі й за принципом «елеватор-відправник», вислухали пропозиції партнерів, а також домовилися про пряму й оперативну комунікацію.

«Пропонуючи елеваторам стати відправниками зернових вантажів, ми прагнули викоренити можливу корупційну складову при розподілі зерновозів, усунути з процесу посередників як дороговартісну, однак зайву ланку, збільшити ефективність використання дефіцитного рухомого складу, – говорить директор регіональної філії Микола Кужавський. – У підсумку ставили собі за мету максимально повно задовольняти потреби аграріїв у перевезеннях, своєчасно забезпечувати виконання державних експортних програм».

Для поліпшення логістики, в тому числі й зернової, улітку на залізниці запровадили рівномірний розподіл вагонів між усіма вантажовідправниками.

А з вересня, коли ПАТ «Укрзалізниця» ввела автоматизований розподіл зерновозів, придніпровці доповнили чергу денну своїх зустрічей з аграріями ще й обговоренням шляхів оптимізації роботи автоматизованої системи «Управління пересилкою порожніх вагонів». Як зазначив в.о. голови правління товариства Євген Кравцов, тільки завдяки такому діалогу можна визначити, що необхідно вдосконалити та відкоригувати, які бар’єри усунути.

Підбиваючи підсумки роботи за дев’ять місяців 2017 року, менеджмент ПАТ «Укрзалізниця» позитивно оцінив напрацювання регіональної філії у відносинах із зерновиками. Було також вирішено на усіх залізницях України провести зустрічі з власниками зерносховищ і запропонувати їм стати відправниками тих зернових вантажів, які вони акумулюють.

Залізничники відкриті й для зустрічних ініціатив від елеваторів, якщо ці пропозиції дозволять поліпшити перевізний процес.