slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

З початку року воєнізована охорона Придніпровської залізниці вберегла від рук злодіїв майна та вантажів на суму близько 2,3 млн гривень 14/12/2017

У січні-листопаді 2017 року працівники воєнізованої охорони Придніпровської залізниці попередили 457 крадіжок майна та вантажів магістралі на суму майже 2 млн 279 тис. грн, за підозрою у скоєнні цих злочинів затримали 388 чоловік (за аналогічний період минулого року 315 крадіжок та 224 особи відповідно).

У 56 випадках зловмисники намагалися вивези вкрадене автотранспортними засобами.

Близько половини (46%) попереджених спроб становлять розкрадання вантажів, які перевозить залізниця, – 212 випадків (проти 161 у 2016 році). За посягання на вантажі цього року ВОХОРівці затримали 120 чоловік (у минулому році – 75).

Найбільше зловмисників цьогоріч цікавило вугілля (92 випадки), брухт (46 випадків), метал та вироби з металу (48 випадків), деревина (9 випадків). У переліку вантажів, на які зазіхали злодії, також мінеральні добрива, продовольчі та промислові товари, паливо, зерно, тощо.

Щоб присікти зухвалі дії розкрадачів, стрільці воєнізованої охорони залізниці 76 разів попереджувально застосовували зброю (торік – 34 рази). Найчастіше зброя застосовувалася на перегонах П’ятихатки – Ерастівка, П’ятихатки-Стикова – П’ятихатки та Верховцеве – Верхньодніпровськ. Найбільш криміногенними ділянками також вважаються Іларіонове – Синельникове-1 – Івківка, Чортомлик – Нікополь – Мирова, Запоріжжя-Ліве – Вільнянськ, Каховське Море – Таврійськ, а також станції Таврійськ, Миколаївка-Донецька, Богуславський, Чаплине та Діївка.

Для попередження розкрадань вантажів, забезпечення схоронності залізничної інфраструктури та іншого майна залізниці підрозділи ВОХОР патрулюють найбільш криміногенні ділянки, станції та перегони, оперативно реагують на повідомлення про несанкціоноване втручання сторонніх осіб у роботу залізничного транспорту. Здійснюється негласне супроводження вантажів, встановлюються засідки, пікети, перевіряються пункти приймання брухту для виявлення вантажів зі слідами маркування, деталей верхньої будови колії, рухомого складу, засобів сигналізації та зв’язку, електропостачання. Проводяться також обстеження структурних підрозділів, де скоєно крадіжки матеріальних цінностей, щоб посилити їх захист від проникнення сторонніх осіб.

Під час оперативно-профілактичних заходів за порушення правил, встановлених на залізничному транспорті, зокрема ходіння коліями у невизначених місцях, незаконний проїзд вантажними поїздами, за 11 місяців цього року було затримано 1 134 чоловіки. Порушників оштрафовано на суму близько 39 тис. грн.