slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Запорізька дитяча залізниця дбає про екологію 28/10/2011

На Запорізькій дитячій залізниці пройшов 8-й екологічний фестиваль «Залізничний транспорт та екологія», ініціатором якого виступила сама дитяча залізниця. До юних запорізьких залізничників завітали колеги з Дніпропетровської, Донецької, Київської, Луцької, Львівської, Рівненської, Харківської дитячих залізниць, а також представники дитячих залізничних магістралей з міста Оренбург (Росія) та Котбус (Німеччина).

У рамках екологічного фестивалю пройшли конкурси малюнків «Чиста залізниця – дорога в майбутнє», фото - «Планета наша – кольорове диво», рефератів - «Рослинні ресурси залізниці», засідання круглого столу на тему «Рослинні ресурси залізниці» та розважальне змагання «Екоігротека-2011».

За словами начальника Запорізької дитячої залізниці Раїси Козак, мета екологічного фестивалю – прищепити підростаючому поколінню любов та повагу до довкілля, виховати у юних небайдуже ставлення до екологічних проблем регіону, України та планети.

«Запорізька дитяча залізниця ніколи не стояла осторонь екологічних проблем свого міста. Разом із юними залізничниками ми власноруч створили своєрідну оазу на дитячій залізниці і продовжуємо її розширювати різними видами дерев, кущів та квітів. На честь 8-го екологічного фестивалю разом з учасниками ми висадимо 20 молодих дубів.

Ми вдячні керівництву Придніпровської залізниці, місцевим органам влади та закладам освіти за всебічну підтримку нашої залізниці та її вихованців».

Як відзначив заступник начальника служби кадрів, навчальних закладів та соціальних питань Придніпровської залізниці Віктор Куриленко, Придніпровська залізниця підтримує всі починання вихованців Запорізької дитячої залізниці.

«Ви маєте унікальну можливість вчитись та виховуватись на Запорізькій дитячій залізниці. Ми впевнені, що ваші знання служитимуть на користь залізниці, Запоріжжю та Україні», - підкреслив Віктор Куриленко, звертаючись до юних організаторів екологічного заходу.

Колеги з дитячої залізниці міста Котбус (Німеччина) відзначили високий рівень розвитку Запорізької дитячої магістралі та професіоналізм її керівників .

«Ваша залізниця – приклад для багатьох дитячих залізниць України та Європи. Нам надзвичайно імпонує стиль вашої роботи, організація та підхід до неї. Ми охоче переймаємо ваш технічний та педагогічний досвід», - відзначив голова дитячої залізниці м. Котус Деніс Котліц.

Для довідки: Запорізька дитяча залізниця заснована 19 травня 1976 року і є однією з найбільших серед дитячих залізниць Європи. Протяжність її колій складає 8,6 км, рухомий склад - 6 вагонів та 2 локомотиви. Щоденно роботу з дітьми проводять 15 кваліфікованих працівників Запорізької дитячої залізниці.

На залізниці діє живий куточок, зимовий сад, фонтан, тераріум та дендраріум, насаджено більше тисячі унікальних зелених насаджень, серед яких - алеї скандинавської горобин та беріз, сакур, кленів, дитячий сад карликових плодових дерев та кущів.