slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Зменшили невиробниче травмування 9/11/2011

За 10 місяців 2011 року на залізничних об’єктах Придніпровської магістралі через недотримання правил безпеки на залізничному транспорті травмовано 123-х чоловік, 67-х із них - смертельно. Для порівняння: за 10 місяців 2010 року на залізниці травмувалось 179 осіб, з яких 117 смертельно.

Серед найпоширеніших причин травмування: перехід залізничних колій перед поїздом, що наближається, якщо до нього залишилося менше 400 м; перехід залізничних колій у невстановлених місцях; ходіння вздовж залізничної колії на відстані менше 5м від крайньої рейки та по самих залізничних коліях; перехід колії під вагоном; знаходження на платформі ближче ніж за 0,5 м від її краю; перехід колії зразу за поїздом.

Протягом 10 місяців 2011 року в ДТП, що стались на залізничних переїздах Придніпровської залізниці, травмовано 3-х осіб, одну людину смертельно. В усіх зіткненнях винні водії автотранспорту, які порушували правила дорожнього руху.

Аби попередити невиробничий травматизм, на магістралі вживають низку організаційно-технічних заходів, зокрема: пасажирів регулярно сповіщають про правила правил безпеки на залізничному транспорті по гучному зв’язку; на підприємстві посилену увагу приділяють облаштуванню залізничних переїздів, справності приладів зовнішнього освітлення станцій, переїздів та посадочних платформ; на вокзалах і станціях встановлюють інформаційні стенди попереджувального змісту. Регулярно проводяться місячники профілактично-роз`яснювальної роботи із запобігання випадкам невиробничого травматизму на залізничному транспорті серед учнів навчальних закладів, розташованих у районах, прилеглих до залізничних колій.

Придніпровська залізниця закликає громадян бути уважними та обережними і дотримуватись правил безпечного поводження на залізничному транспорті.