slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Спільно з керівництвом АР Крим буде узгоджено зупинки поїздів у новому графіку руху 23/3/2012

Керівництво Придніпровської залізниці відкрите для обговорення проекту нового графіка руху пасажирських поїздів з владою Автономної Республіки Крим, місцевими органами влади. Про спільні зусилля з питань узгодження усіх необхідних проміжних зупинок поїздів на території Криму досягнуто домовленості з Головою Ради міністрів автономії Анатолієм Могильовим.

Зокрема, вже створено спільну робочу групу, яка 26 березня відвідає Джанкой для зустрічі з керівництвом районної ради й держадміністрації для вироблення прийнятного для обох сторін рішення щодо руху пасажирських поїздів через станцію Джанкой.

Необхідність створення спеціальної робочої групи викликана певною негативною реакцією, яка виникла навколо введення нового графіка руху пасажирських поїздів на 2012-2013 роки внаслідок чуток й неправдивої інформації, яку окремі політичні сили активно використовують задля власної піар-компанії. Зокрема, місцеві мешканці непокояться, що введення нового графіка руху поїздів негативно позначиться на їхньому житті: обмежить можливість посадки-висадки пасажирів, позбавить місцеве населення можливості здійснювати торгівлю на платформах-перонах під час зупинок, таким чином позбавивши заробітку тощо.

Придніпровська залізниця зазначає, що наразі дійсно ведеться щорічна робота над коригуванням графіка руху пасажирських поїздів. Утім, проект нового графіка не передбачає обмеження інтересів пасажирів чи погіршення транспортного забезпечення регіону. За узгодженням з місцевими органами влади будуть збережені всі необхідні зупинки, які користуються попитом пасажирів.

Водночас, залізниця зауважує, що зупинки поїздів задля стихійної торгівлі на платформах вокзалів, не входять до функцій залізничного перевізника. Соціальні проблеми маленьких міст, відсутність роботи та відповідно необхідність здійснювати стихійну торгівлю під час зупинок поїздів потрібно вирішувати перш за все з місцевою владою.

Також Придніпровська залізниця звертається до жителів Криму з проханням не піддаватись панічним настроям і брати до уваги лише інформацію з офіційних джерел, а також вирішувати спірні питання цивілізованим шляхом.

Разом з тим, на підприємстві наполягають на тому, що втручання в роботу залізничного транспорту, блокування колій є протизаконним, загрожує безпеці руху й створює незручності, насамперед, для пасажирів, які подорожують залізницею.