slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Рейковий автобус для Криму дозволить оптимізувати експлуатаційні витрати залізниці 26/4/2012

Рух рейкового автобуса, придбаного коштом Придніпровської залізниці та АР Крим, заплановано розпочати в жовтні-листопаді 2012 року. Він експлуатуватиметься на неелектрифікованих ділянках магістралі: Джанкой – Керч та Джанкой – Владиславівка – Феодосія.

За словами заступника начальника служби приміських пасажирських перевезень Придніпровської залізниці Юрія Савченка, у першому кварталі поточного року підприємство провело відкриті торги на предмет поставки рейкового автобуса. Їх переможцем стала польська фірма PESA Bydgoszcz SA.

- Використання рейкового автобуса на неелектрифікованих і малозаселених ділянках залізниці дозволить суттєво зменшити експлуатаційні витрати Придніпровської залізниці, – говорить Юрій Савченко. – Адже він мобільний, більш зручний в обслуговуванні, ніж состави у складі вантажного тепловоза 2ТЕ116 і вагонів ЦМО, які експлуатується на цих ділянках зараз; має іншу систему планово-попереджувальних ремонтів і довший період міжремонтної експлуатації. А ще він комфортніший для пасажирів, бо оснащений системою кондиціювання повітря, вакуумним туалетом, місцями для інвалідів тощо.

Нагадаємо, що перший на Придніпровській залізниці рейковий автобус вартістю близько 2 млн євро, буде придбано на умовах спільного фінансування ДП «Придніпровська залізниця» та АР Крим. Наразі йдеться про те, що з республіканського бюджету на його придбання направлять 11 млн. гривень.

Придніпровська залізниця планує й надалі співпрацювати з місцевими адміністраціями щодо оновлення приміського парку, в тому числі й за рахунок рейкових автобусів.