slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Придніпровська залізниця виховує таланти 10/5/2012

Вихованці театру пісні «БІС» Будинку науки та творчості залізничників Придніпровської залізниці Анастасія Марфенко, Євгенія Павленко та Олександра Семенченко стали лауреатами першої премії IX міжнародного фестивалю вокальної творчості «Пісня на БІС», який нещодавно пройшов у Дніпропетровську. Крім них участь у конкурсі взяли діти залізничників Південної та Донецької залізниці, вихованці дитячих будинків Дніпропетровської області, більше 400 юних талантів з України, Македонії, Молдови, Грузії, Литви, Німеччини, Польщі, Прибалтики, Ізраїлю, Казахстану, Білорусії, Канади, Росії.

Цьогоріч майстерність вокалістів оцінювало авторитетне журі у складі генерального директора фестивалю «Пісня на БІС» Тетяни Гребенюк, начальника управління культури та мистецтв Дніпропетровської міськради Галини Сіверської, професора Російської академії театрального мистецтва, доцента інституту сучасного мистецтва ім. Гнесіних Людмили Афанасьєвої (м. Москва, Росія), President of Word Association of Festival Марьяна Катароскі (Македонія), співачки Джоконди (Італія), викладача естрадного вокалу Мінського державного коледжу Сандри Валькович (Білорусія), заслуженого працівника культури Росії Людмили Горєлкіної (м.Тула, Росія), викладача вищої категорії Донецької музичної академії ім. С.С.Прокоф’єва по класу естрадно-джазового вокалу Тетяyни Чичерової та ін.

Ініціатором та організатором проведення міжнародного конкурсу «Пісня на БІС» є художній керівник дитячого театру пісні «БІС» Тетяна Гребенюк, яка з 1997 року виховує молоді таланти на Придніпровській залізниці.

За її словами, головна мета пісенного конкурсу розкрити творчий потенціал, виховати освічене та культурне молоде покоління, вивчити традиції та культуру країн ближнього і дальнього зарубіжжя, популяризувати українську культуру, розвивати та укріплювати дружбу між країнами.

Слід зазначити, що конкурс «Пісня на БІС» дав путівку у творче життя відомим зараз українським виконавцям - таким, як брати Борисенко, Володимир Ткаченко, Михайло Гарбер, Артем Солоник, Марія Сазонова (м. Дніпропетровськ), Валерія Симулик (м.Харків).

Для довідки: Дитячий театр пісні «БІС» заснований у листопаді 1990 року. Постійним організатором та ідейним наставником є художній керівник Тетяна Гребенюк. Зараз колектив складається з 50 виконавців, віком 3 – 25 років. За час його існування тут займалось більше 700 чоловік. Усі учасники театру мають свої сольні програми та неодноразово були переможцями різних конкурсів вокальної майстерності.

Міжнародний фестиваль дитячо-юнацької вокальної творчості «Пісня на БІС» проводиться з 2004 року та збирає колективи творчої молоді з країн СНД, близького та далекого зарубіжжя. За роки свого існування дитячий театр пісні «БІС» узяв участь у більш як 50 конкурсах та фестивалях в Україні, Росії, Болгарії, Угорщині, Єгипті, Італії, Македонії, Чехії, Естонії, Туреччині, Польщі, Фінляндії, Німеччині, Канаді тощо.

У 2012 році дитячому театру пісні «БІС» присвоєно звання – Зразковий аматорський колектив України.