slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Залізничний вокзал Дніпропетровськ-Головний підвів підсумки перевезень за час Євро-2012 5/7/2012

Залізничний вокзал Дніпропетровськ-Головний на відмінно справився з перевезенням пасажирів під час чемпіонату Європи з футболу. Про це під час прес-конференції в інформаційній агенції «Мост-Днепр» повідомила начальник залізничного вокзалу Ніна Виклюк.

Аби іноземні громадяни почувались комфортно на Дніпропетровському залізничному вокзалі під час Євро-2012 його почали готувати більше року тому.

Зокрема, провели курси англійської мови для 32 працівників вокзалу, які найбільше контактують з пасажирами. Усіх їх забезпечили розмовниками на 4-х мовах: польській, французькій, німецькій та англійській, які розробили фахівці Дніпропетровського та Харківського національних університетів залізничного транспорту. Керівництво вокзалу на тимчасову роботу у довідковому бюро взяло 4-х студентів Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту (ДНУЗТ) зі знанням іноземних мов. Молоді спеціалісти спілкувались з іноземними громадянами, надавали їм необхідну інформацію, супроводжували під час перебування на вокзалі.

Для пасажирів, які їхали до міст, що приймають Євро: Донецьк, Київ, Харків та Львів голосові оголошення про прибуття та відправлення поїздів тощо дублювались англійською мовою. Також на вокзалі продовжують функціонувати табло, які показують необхідну інформацію на іноземній мові.

«Ми вдячні керівництву Укрзалізниці та Придніпровської залізниці за те, що спонукало та підтримало працівників вокзалу вивчати іноземну мову. Це підняло рівень Дніпропетровщини та нашої магістралі в очах іноземних туристів, позбавило мовних бар`єрів та підвищило якість обслуговування пасажирів. За час ігор ми не отримали жодної скарги від іноземних туристів на роботу залізничного вокзалу. Велику роль у цьому зіграли наші юні помічники зі знанням іноземних мов», - підсумувала Ніна Виклюк.

За словами студентки 4-го курсу ДНУЗТ та працівниці довідкового бюро вокзалу за сумісництвом Людмили Сокуренко, за період Євро їй з колегами довелось поспілкуватись з 233 громадянами Польщі, Мексики, Голландії та США.

«Найбільше іноземних туристів цікавили питання вартості проїзду, розкладу та прямування поїздів. Кожен отримував вичерпну, повну інформацію та залишився задоволений. Декого проводжали до поїзда та заводили у вагони. Ми з колегами докладали усіх зусиль, аби в іноземних громадян залишились лише приємні спогади від перебування на нашому вокзалі», - розповіла Людмила Сокуренко.

Вона зазначила, що робота на залізничному вокзалі – це неоціненний досвід роботи, адже знання іноземної мови вона випробувала на практиці. У майбутньому студентка планує не зрадити вузу та повернутись працювати на Придніпровську залізницю.

Для довідки: у червні 2012 року вокзал Дніпропетровськ-Головний відправив 230 тис. пасажирів у дальньому сполученні та 1 млн 200 тис – у приміському. З початку року ці показники склали – 1 та 7 млн пасажирів відповідно.