slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

«Завжди враховуємо побажання своїх пасажирів» – Вадим Бусурулов 13/7/2012

Про літні перевезення, зміни у розкладі руху поїздів, збереження пільг, можливість продажу квитків за паспортом та на інші актуальні питання читачів про роботу Придніпровської залізниці на «прямій» телефонній лінії у редакції газети «Днепр вечерний» відповідав начальник пасажирської служби Вадим Бусурулов.

Вадиме Олександровичу, у розпалі сезон відпусток та оздоровлення. Придніпровська залізниця повною мірою забезпечує пасажирів поїздами та квитками у Кримському напрямку, зокрема до Сімферополя? Іду у відпустку за 2 тижні, хочу вчасно дістатись з Дніпропетровська до місця відпочинку і не хвилюватись через нестачу квитків.

Придніпровська залізниця заздалегідь подбала, аби у літній період попит пасажирів на перевезення у Кримському напрямку був повністю задоволений. Для цього ми призначили п’ять пасажирських поїздів, чотири з яких щоденні: №90 Дніпропетровськ-Сімферополь, №218 Дніпропетровськ – Феодосія, №226 Дніпропетровськ-Євпаторія, № 144 Кривий Ріг – Сімферополь, №172 Дніпропетровськ – Сімферополь (з 20 червня по 6 вересня 2012 року, щоденно, крім вівторка). Також пасажирів перевозять три поїзди у приміському сполученні: №6909 Запоріжжя – Генічеськ (щоденно, крім вівторка та середи), №6702 Дніпропетровськ – Генічеськ (у п’ятницю, суботу, неділю та понеділок) і №6902 Кривий Ріг – Генічеськ (щодня). Квитків на ці та транзитні поїзди достатньо. Випадають, звичайно, якісь пікові дні, як наприклад, було 28 червня, однак у пасажирів завжди є альтернатива тому чи іншому поїзду.

Чи планують залізничники знову ввести продаж проїзних документів за паспортом? На мою думку, це позбавить перекупників можливості спекулювати квитками.

Дякую за питання. Придбання квитків за паспортом має свої плюси і мінуси. З одного боку, такий продаж у чомусь може обмежувати пасажирів. З іншого, це вигідно як для них, так і для залізничників. Адже така система не дозволяє перекупникам спекулювати квитками. На Придніпровській залізниці постійно проводяться рейди спільно з працівниками лінійних відділів міліції, на вокзалах працюють камери відеоспостереження тощо. Такі заходи досить дієві, тому наші пасажири не страждають через перекупників.

Чи скасують право на безоплатний проїзд пільговим категоріям населення, зокрема ветеранам, пенсіонерам, інвалідам?

Призначати чи відміняти пільги на проїзд залізничним транспортом – це прерогатива Кабінету міністрів України. Зараз усі пільгові категорій населення, які мають право безоплатного проїзду залізницею, користуються ним. Однак вони повинні оформляти проїзні документи у касах вокзалів та станцій.

Вадиме Олександровичу, чому відмінили поїзд Миколаїв – Москва? Як тепер з обласного центру пасажири дістаються до столиці Російської Федерації?

Поїзд Миколаїв – Москва формувався на Одеській залізниці і проходив значний шлях неелектрифікованою ділянкою Миколаїв – Херсон. Це виявилось нерентабельним, тому наші одеські колеги перенесли його на інший маршрут. Але це ніяк не вплинуло не пасажирів, яким треба з Дніпропетровська дістатись до Москви. Їх попит ми задовольняємо щоденним поїздом з вокзалу Дніпропетровськ-Головний – №15/16 Дніпропетровськ – Москва та низкою поїздів з Криму через станцію Синельниково – 1.

Заздалегідь хотів придбати квиток до Харкова на поїзд сполученням Дніпропетровськ – Москва, але у касі мені відмовили. Наскільки правильно діяв касир?

Квитки на цей поїзд до Харкова можна купити лише за добу, він призначений у першу чергу для пасажирів, які їдуть до столиці Російської Федерації. Громадяни, яким потрібно з Дніпропетровська дістатись Харкова, також можуть скористатись швидкісними щоденними поїздами № 159/160 та № 804 Дніпропетровськ-Харків.

У зв’язку з призначенням денних швидкісних поїздів чи будуть збережені нічні до Криму та Києва? Адже останніми досить зручно і комфортно пересуватись.

Ми враховуємо побажання кожного нашого пасажира. Тому, безперечно, нічні поїзди й надалі продовжать своє курсування, хоча вони менш рентабельні, адже більшість часу простоюють. Поряд з ними будуть їздити і денні швидкісні поїзди. Якщо, наприклад, ви приїхали до Києва близько 06.00 і до 15.00 вирішили свої питання, то вам не треба чекати до 23.00, аби повернутись назад і знову проводити ніч у дорозі. До ваших послуг швидкісний денний поїзд №166/165 Київ – Дніпропетровськ, який відправляється зі столиці о 16.04 і прибуває в Дніпропетровськ о 22.06 – це швидко, зручно та комфортно.

Чи дорожчатимуть квитки, зокрема у напрямку Києва та Криму?

Вартість проїзду залізничним транспортом установлює Кабінет міністрів України. Тарифи на проїзд у купейних вагонах та вагонах першого класу швидкісних потягів з початку року двічі зростали на 3,4%, ще на стільки ж вони підвищаться в ціні з 1 жовтня 2012 року. Також з квітня цього року вартість проїзду залізничним транспортом є диференційованою - залежить від календарного періоду та днів тижня. Так, вартість проїзду у будні нижча порівняно з вихідними.

Чи буде переглядатись розклад руху поїзда Запоріжжя – Одеса, який замінив поїзд Дніпропетровськ – Одеса? На мій погляд, останній мав більш зручний для пасажирів час прибуття та відправлення.

Залізничники ув’язали поїзд Запоріжжя – Львів та Дніпропетровськ - Одеса в одне ціле з метою більш ефективного та раціонального його використання. До цього поїзд сполученням Дніпропетровськ – Одеса добу був у дорозі й ще добу простоював, що було нерентабельним. Однак ми врахували і побажання наших пасажирів, тому вже восени з Дніпропетровська вони будуть відправлятись орієнтовно о 19.30 - 20.00, до Одеси прибуватимуть близько 09.30.

Нещодавно у поїзді в сусідки по купе на проїзному документі побачила відмітку про те, що чай у поїзді вона отримує автоматично, адже він включений до вартості квитка. Можна таким чином замовити й продукти харчування?

Послуга добровільного включення чаю до вартості квитка діє на Придніпровській залізниці з 1 липня 2011 року. За 6 місяців 2012 року таким чином пасажири замовили 465 тис 776 склянок цього напою. Добровільна послуга з включення продуктів харчування діє лише у швидкісних поїздах «Хюндай». У поїздах сполученням Дніпропетровськ – Москва та «Столичний експрес» пасажири можуть скористатись вагоном-рестораном. У решті поїздів провідники вагонів пропонують пасажирам печиво, вафлі, чай, каву, воду та газовані напої.