slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Магістраль вживає заходи для безпеки пасажирів і залізничників 3/8/2012

Придніпровська залізниця вживає заходів, аби за спекотної погоди гарантувати безпеку руху залізничного транспорту й захистити своїх працівників від шкідливої дії високих температур.

На усіх дистанціях колії посилено контроль за станом залізничного полотна, зокрема, за температурою рейок. Особлива увага приділяється місцям цьогорічного проведення модернізації колії, капітальних та середніх ремонтів.

Організовано щоденні додаткові обходи колії начальниками дільниць, старшими шляховими та шляховими майстрами, об'їзди в локомотивах керівниками дистанцій колії, а також цілодобове чергування автотранспорту й аварійних бригад, укомплектованих необхідним інвентарем для швидкого усунення виявлених несправностей, які загрожують безпеці руху.

На період спеки на підприємстві заборонили роботу колійних виправочних машин, а роботи з утримання безстикової колії із застосуванням гідравлічного інструменту виконуються лише зранку та ввечері.

«Особливу увагу ми приділили організації праці залізничників, які працюють на відкритому повітрі, - говорить начальник Придніпровської магістралі Олександр Момот. - Кожен з них отримує 1,5 літра води на добу, забезпечений спецодягом та головним убором. Перед початком робочої зміни й упродовж неї керівники середньої ланки контролюють фізичний стан своїх підлеглих. Здоров`я та комфортні умови праці залізничників на нашому підприємстві завжди стоять на першому місці. Адже саме від цих людей залежить якість перевезення пасажирів, їх безпека у дорозі», - наголосив Олександр Момот.

Так, від початку встановлення спекотної погоди на Придніпровській магістралі лише колійники, які працюють просто неба, отримали 192 770 літрів води. Також у виробничих підрозділах служби колії початок робочого дня перенесено на більш ранні години.