slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

До кінця року на вокзалі Запоріжжя-1 покращать умови перебування для інвалідів 25/10/2012

Придніпровська залізниця продовжує удосконалювати свою інфраструктуру для безпеки та комфорту людей з обмеженими фізичними можливостями. У третьому кварталі цього року на вокзалі Сімферополь було облаштовано три з’їзди на привокзальну площу для інвалідів-візочників. До кінця року підприємство запланувало розпочати роботи з переобладнання кімнат відпочинку для інвалідів на вокзалі Запоріжжя-1, а також закупити для усієї залізниці телескопічні рампи (пересувні установки для посадки-висадки інвалідів-візочників).

Наразі для зручності пасажирів з обмеженими фізичними можливостями на кожному з вокзалів Придніпровської залізниці є спеціальні інвалідні візки, а також спеціальні бригади, які за потреби нададуть допомогу цій категорії пасажирів, розміщено піктограми та схеми маршрутів безперешкодного пересування інвалідів-візочників, є каси, спеціально призначені для обслуговування таких пасажирів.

Крім того, на магістралі експлуатуються 5 вагонів для перевезення інвалідів-візочників: два курсують у складі «Столичного експресу», три включають до складу інших поїздів на замовлення. Ці вагони обладнані ширшими дверними отворами, проходами й тамбурами, гідравлічними підйомниками для візків та спеціальними туалетами.

Щоб замовити вагон для перевезення інвалідів–візочників, пасажиру чи його представнику треба підійти до чергового по вокзалу за 5-45 діб до відправлення поїзда і подати письмову заяву на ім`я начальника залізничного вокзалу. У заяві вказати: ПІБ, номер та серію посвідчення про право на пільгу, номер довідки з органу праці та соціального захисту населення або медичного закладу про те, що особа пересувається на візку, дату та час відправлення потрібного поїзда, станцію відправлення та призначення, дату зворотного виїзду та час відправлення поїзда, бажане розташування купе (місця), місце проживання та номер телефону.

У спеціально обладнаних купе для інвалідів вартість проїзду сплачується за тарифом купейного вагона з 4-місним купе відповідного поїзда. Перевезення інвалідного візка в такому купе безоплатне.

Нагадаємо, що за 9 місяців 2012 року поїздами Придніпровської залізниці скористались 428 пасажирів з обмеженими фізичними можливостями.